SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

 

Splošni pogoji podjetja MERKUR KOVINAR Kočevje, trgovina in storitve so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje MERKUR KOVINAR Kočevje trgovina in storitve.

Ob registraciji v sistem, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Z registracijo obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje pravice uporabnika ter poslovni odnos med trgovino MERKUR KOVINAR Kočevje in kupcem.

Izdelki, ki so na voljo v maloprodajnih partnerskih trgovinah, so na voljo tudi v spletni trgovini, kjer nakupe stimuliramo z dodatnim popustom in akcijskimi ponudbami. Navedene spletne cene veljajo izrecno za spletne nakupe. Zaloge artiklov v spletni trgovini  ne pomenijo tudi zaloge v maloprodajnih trgovinah. V svoj spletni prodajni program vključujemo tudi izdelke, ki v maloprodajnih partnerskih trgovinah niso na voljo.

 

DOSTOPNOST INFORMACIJ

MERKUR KOVINAR Kočevje se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:

·         identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)

·         kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

·         bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

·         dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

·         pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

·         vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

·         način plačila in dostave,

·         časovno veljavnost ponudbe,

·         rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,

·         bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

 

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba in cene v spletni trgovini MERKUR KOVINAR Kočevje ažurirajo in spreminja pogosto. Cena v spletni trgovini MERKUR KOVINAR Kočevje je enaka tako za registrirane člane kot za goste spletne trgovine. Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti.

 

NAROČILO IN CENE

Kupoprodajna pogodba med MERKUR KOVINAR Kočevje in kupcem je v spletni trgovini MERKUR KOVINAR Kočevje sklenjena v trenutku, ko MERKUR KOVINAR Kočevje kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za MERKUR KOVINAR Kočevje kot za kupca.Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku MERKUR KOVINAR Kočevje in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

 

NAČINI PLAČILA

Spletna trgovina MERKUR KOVINAR Kočevje omogoča naslednje načine plačila:

·         z gotovino ob prevzemu preko Pošte Slovenije. V tem primeru Pošta Slovenije zaračuna storitev odkupnine.

·         po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja MERKUR KOVINAR Kočevje.

 

DOSTAVA IN STROŠKI DOSTAVE

Pošiljke dostavlja pogodbeni partner Pošta Slovenije.

Stroški pakiranja in dostave pri  nakupu nad 50,00 € so brezplačni, pri nakupih do 50,00 € je cena pakiranja in dostave 3,90€ z DDV. Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije.

Možen je tudi osebni prevzem naročila, in sicer na lokaciji MERKUR KOVINAR Kočevje, Reška cesta 23, 1330 Kočevje po predhodnem dogovoru. V primeru osebnega prevzema, plačilo z gotovino ali kartico ni možno. Naročilo mora biti plačano po predračunu.

 

POSTOPEK NAKUPA

1. Naročilo sprejeto

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto. Kupcu so na spletni strani MERKUR KOVINAR Kočevje  vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila. Po prejemu naročila vas bomo v najkrajšem možnem času obvestili o datumu oddaje pošiljke. V primeru večjih naročil in v primeru, da se vam s prejetim naročilom mudi, nas prosim kontaktirajte na telefonsko številko 051 656 215 ali na elektronski naslov severin.lusin@kovinar-trgovina.si.

2. Naročilo potrjeno

Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko MERKUR KOVINAR Kočevje naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. MERKUR KOVINAR Kočevje lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Prek elektronske pošte MERKUR KOVINAR Kočevje kupca sproti obvešča o ažurnih podatkih v zvezi z dobavo blaga.

3. Blago odpremljeno

MERKUR KOVINAR Kočevje v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. MERKUR KOVINAR Kočevje v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

4. Dostava

Naročila, ki imajo označeno plačilo po predračunu pošljemo takoj, ko prejmemo nakazilo na TRR. Naročila, naročena med vikendom ali prazniki pošljemo takoj naslednji delovni dan.

PRAVICA DO ODSTOPA OD NAKUPA, VRAČILO BLAGA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo ali zunaj poslovnih prostorov, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh obvesti MERKUR KOVINAR Kočevje, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik mora artikel vrniti MERKUR KOVINAR Kočevje nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik.

Kupec je dolžan nositi stroške, ki nastanejo pri vrnitvi predmeta nakupa. O nameravanem vračilu mora kupec pisno obvestiti MERKUR KOVINAR Kočevje, najkasneje v 14-ih dneh od prejetja blaga, in sicer na kontaktni e-mail severin.lusin@kovinar-trgovina.si, blago pa vrniti v nadaljnjih 7 dneh. Priložena mora biti kopija računa, ki ga kupec prejme v pošiljki z dostavljenim blagom. MERKUR KOVINAR Kočevje ni dolžan sprejeti odkupninskih pošiljk ali pošiljk, ki ne ustrezajo splošnim pogojem poslovanja.

Posebni pogoji veljajo za vračilo izdelkov za osebno nego, kjer smo zaradi higiene še posebej previdni. V primeru vračila izdelkov za osebno nego smo pozorni, da je embalaža vrnjenega izdelka originalno zaprta in izdelek ne kaže znakov uporabe ali je poškodovan. V nasprotnem primeru lahko MERKUR KOVINAR Kočevje zavrne vračilo izdelkov.

Za vrnjene izdelke MERKUR KOVINAR Kočevje uporabniku (kupcu) takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu, vrne vplačani znesek oziroma koriščeni darilni bon, morebitne koriščene promocijske kode in drugi popusti pa se uporabniku (kupcu)vrnejo v obliko nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon.

Vračilo vplačanega zneska izvrši MERKUR KOVINAR Kočevje na osebni oz. transakcijski račun uporabnika (kupca).

 

REKLAMACIJA

MERKUR KOVINAR Kočevje zagotavlja reklamacijo izdelkov v skladu z veljavno zakonodajo Republike Slovenije.

Kupec lahko izdelek reklamira, če izdelek nima lastnosti, ki jih je MERKUR KOVINAR Kočevje izrecno zagotavljal, če je  poslal napačne izdelke, izdelke v napačni količini ali izdelki kako drugače odstopajo od kupčevega naročila.

Kupec lahko prijavi reklamacijo na:

·         na e-naslov: severin.lusin@kovinar-trgovina.si

·         na kontaktno telefonsko številko: 051 656 215

Ob prijavi reklamacije, se sestavi reklamacijski zapisnik. Na reklamacijskem zahtevku se popišejo izdelki, ki so predmet reklamacije in zapišejo kupčeve ugotovitve o napakah na izdelkih. Kupec ima pravico, da v reklamacijskem zahtevku navede način rešitve reklamacije ali je to zamenjava blaga, dobropis ali pa vračilo denarja.

MERKUR KOVINAR Kočevje bo vsako reklamacijo ali pritožbo obravnavala v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov.

Kupec sporoči reklamacijo na e-naslov severin.lusin@kovinar-trgovina.si:  vrnjenemu blagu pa mora priložiti kopijo originalnega računa.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

MERKUR KOVINAR Kočevje odgovarja za stvarne napake, ki jih je izdelek imel takrat, ko je nevarnost prešla na kupca, ne glede na to, ali mu je bilo to znano ali ne. MERKUR KOVINAR Kočevje odgovarja tudi za tiste stvarne napake, ki se pokažejo potem, ko je nevarnost prešla na kupca, če so posledica vzroka, ki je obstajal že pred tem. Neznatna stvarna napaka se ne upošteva.

 

VARNOST

MERKUR KOVINAR Kočevje uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

VAROVANJE OSEBNIH PODATKOV

MERKUR KOVINAR Kočevje se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika.

MERKUR KOVINAR Kočevje za nedoločen čas hrani IP naslove vseh obiskovalcev spletne strani pri registriranih članih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum registracije in arhiv komunikacije s MERKUR KOVINAR Kočevje.

MERKUR KOVINAR Kočevje bo osebne podatke uporabila izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostale potrebne komunikacije.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

KOMUNIKACIJA

MERKUR KOVINAR Kočevje bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje.

Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

·         jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,

·         pošiljatelj bo jasno razviden

·         različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,

·         jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,

·         željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo MERKUR KOVINAR Kočevje izrecno spoštoval.

 

PRAVNO OBVESTILO

Spletna trgovina MERKUR KOVINAR Kočevje in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

MERKUR KOVINAR Kočevje se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na spletni strani. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da MERKUR KOVINAR Kočevje včasih ne uspe popraviti podatkov na spletni strani. V takem primeru bo MERKUR KOVINAR Kočevje kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega artikla.

 

IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI

Pridržujemo si pravico onemogočiti spletno stran ali onemogočiti dostop do nje zaradi tehničnih ali drugih težav in vzdrževanja, kar pomeni tudi onemogočenje ali oviro za uporabo spletne trgovine. V primeru tehničnih težav na spletni strani, si pridružujemo pravico preklicati oddana naročila, katere je tehnična napaka prizadela. V primeru preklica naročil vas bomo obvestili v najkrajšem možnem času in vas seznanili z nadaljnjimi koraki. Sami morate zagotoviti ustrezno zaščito opreme (antivirus itd.) pred dostopom do spletne strani in uporabo le-te. Kupec mora zagotoviti ustrezno varnost in zaupnost tistih podatkov, ki se uporabljajo za prijavo na spletni strani (elektronski naslov, geslo).

 

 

Diskretno pakiranje

Vašo zasebnost skrbno varujemo

Varen nakup

100% varno plačilo