DETEKTOR DIMA GS536-H01

7,99 

PREDVIDENA DOSTAVA NA DOM: OD 7 DO 14 DELOVNIH DNI: 17 junija 2024
Šifra: 120789 Kategoriji: ,

Opis

Več o izdelku
Hitro odkrije pretečo nevarnost
Najpogostejši vzroki za požar v gospodinjstvih so kratek stik v elektroinštalaciji, slabo vzdrževanje dimnika, tehnične napake na električnih gospodinjskih aparatih, nezadostno ugasnjeni cigaretni ogorki ali neprevidno rokovanje z odprtim ognjem (sveče, flambiranje). Preden vašo hišo zajamejo plameni, imate praviloma še nekaj ur za posredovanje. Ogenj nase opozori tako vizualno (s tlenjem, pozneje z gostim črnim dimom) kot tudi z vonjem. Težava ostaja, da večina požarov izbruhne ponoči, ko o njih stanovalci hiše ne vedo, dokler ni za njihovo reševanje že prepozno. Zato ne tvegajte brez potrebe in zavarujte svojo družino in imetje z detektorjem dima.

 

Optična in akustična signalizacija
V primeru ugotovljene prisotnosti dima začne detektor glasno piskati in hkrati začne utripati rdeča LED-dioda. Zaradi varnosti alarma ni mogoče utišati ali izklopiti. Aktiven bo ostal, dokler se zrak ponovno ne očisti.

 

Kam ga namestiti
Iz vidika varnosti ga je vsekakor najbolje namestiti v vsak prostor hiše. Nikoli ne veste, kje se ustvari žarišče požara, in več kot je detektorjev, hitreje boste zanj izvedeli. Vendar se izognite kuhinji, kopalnici in garaži – vodna para, hlapi, ki nastanejo pri kuhanju, ali izpušni plini lahko sprožijo lažni alarm. Če vam situacija ne omogoča, da bi z detektorji opremili celotno gospodinjstvo, si priskrbite vsaj enega za vsako nadstropje in ga namestite na takšno mesto, od koder vas bo alarm prebudil iz globokega spanca (npr. na hodnik pred spalnico).

 

10 let mirnega spanca
Vsak detektor dima vsebuje senzor, ki ima omejeno življenjsko dobo. Takoj ko nastopi njegova zadnja ura, je treba zagotoviti povsem novo napravo. EMOS GS536 vas bo varoval 10 let. Če v tem času pozabite na njegov rok uporabnosti, vas bo na to opomnila etiketa na hrbtni strani – konkretno napis „napravo zamenjati:“.

 

Ugodno delovanje
Pri življenju bo detektor dima EMOS ohranjala le ena sama alkalna baterija 9V. Na polnilne baterije lahko pozabite, za pravilno delovanje detektorja nimajo zadostne napetosti (le 8,4 V). Na potrebo po menjavi vira energije vas bo detektor sam začel opozarjati 30 dni pred popolno izpraznitvijo. Takoj ko mu ugodite, boste spet imeli dolgo časa mir – menjava baterije vas čaka približno 1× na leto.

 

Enostavna montaža
Detektor dima GS536boste hitro in brez težav namestili na steno ali strop. V kakšno višino od tal in od stropa, je natančno navedeno v podrobnem slovenskem navodilu. V embalaži boste našli tudi vso potrebno opremo – montažno podložko, vložke in vijake.

 

TEHNIČNE PODROBNOSTI:
 • tip zaznave: detektor dima
 • možnost povezave z drugimi detektorji: ne
 • glasnost signalizacije >85 dB v razdalji 3 m
 • napajanje: 1× 9 V, priloženo
 • delovna temperatura: 0 °C do 40 °C
 • delovna vlažnost: 5–95 %
 • tip instalacije: montaža na steno ali prosto stoječ
 • tip signalizacije: optična in zvočna
 • življenjska doba: 10 let
 • dimenzije. 90 × 33 mm
 • prodajna embalaža 1 kos, škatlica

Brand

EMOS