DETEKTOR OGLJIKOVEGA MONOKSIDA GS827

29,90 

PREDVIDENA DOSTAVA NA DOM: OD 7 DO 14 DELOVNIH DNI: 11 julija 2024
Šifra: 10001077 Kategoriji: ,

Opis

Več o izdelku
Radi imate nadzor in želite poskrbeti, da boste vi in vaši bližnji vedno na varnem? Priskrbite si zanesljiv detektor uhajanja ogljikovega monoksida (CO), ki spremlja prisotnost močno strupenega nevidnega plina brez vonja.
Če dom ogrevate s plinskim kotlom ali kaminom, uporabljate karmo ali plinski štedilnik, je lahko brez detektorja CO ogroženo življenje celotne družine.
Ogljikov monoksid lahko nastane pri nepopolnem zgorevanju goriv in njegove prisotnosti brez alarma CO ne morete zlahka zaznati. 

 

Uhajanje ogljikovega monoksida je običajno težko odkriti.
Z alarmom CO P56402 ste lahko naslednjih 10 let gotovi, da vaše življenje ni v neposredni nevarnosti zaradi zastrupitve z ogljikovim monoksidom, ki jo povzroči okvarjen plinski kotel, štedilnik ali zamašen dimnik.
Ko se bo življenjska doba alarma približala koncu, vas bo detektor sam opozoril z zvočnim in optičnim signalom. 

 

Optična in zvočna signalizacija 
Alarm CO je opremljen s tremi diodami LED, ki na vsakih 30 sekund sporočajo, ali naprava popolnoma deluje. Če je detektor v okvari in ravni CO v prostoru ni mogoče zanesljivo izmeriti, bodo LED diode vsakih 30 sekund rumeno utripale, naprava pa bo hkrati oddajala zvočni signal.

 

Funkcionalnost alarma lahko kadar koli preverite s pritiskom na gumb TEST/SILENCE. Če je naprava popolnoma delujoča, bo štirikrat zapiskala in signalna dioda LED bo hkrati štirikrat utripnila.

 

Varnostna varovalka 
Alarm CO je opremljen z varnostno varovalko, zaradi katere ne boste pozabili vstaviti baterij v detektor.
Če v napravo nista vstavljeni obe bateriji, dva kovinska jezička pod predalom za baterije preprečujeta zaprtje pokrova za baterije.
Lahka namestitev
P56402 je zasnovan za stensko namestitev ali svobodno postavitev kjer koli v prostoru. Na detektorju sta dve luknji za obešanje na steno. Alarm lahko preprosto pritrdite tako, da v steno izvrtate dve luknji, vstavite zatiče in vijake, ki so priloženi v paketu, in napravo preprosto obesite.

 

Kam namestiti detektor
Alarm CO P56402 je primeren za namestitev na steno v vseh prostorih, v katerih so naprave na fosilna goriva (les, premog, plin, bencin itd.). Nevarne koncentracije ogljikovega monoksida so najpogosteje posledica okvare ali zanemarjanja vzdrževanja teh naprav ali nezadostnega prezračevanja.
Detektor CO je priporočljivo namestiti tudi v vse prostore, kjer preživite veliko časa (spalnice, dnevne sobe, otroške sobe).

 

Zanesljiv, dela dan in noč
Uhajanje ogljikovega monoksida (CO) ne vidimo in ne vonjamo. Ta tihi morilec vsako leto povzroči na tisoče smrtnih žrtev po vsem svetu. Pa vendar obstaja tako preprost in poceni način za zaščito pred zastrupitvijo z ogljikovim monoksidom.

 

Naložite v detektor ogljikovega monoksida (CO) v svojem domu in zagotovite varno okolje za svojo družino. Bodite mirni, da je za vaše zdravje dobro poskrbljeno – podnevi in tudi ponoči, ko vsa družina mirno spi. Funkcionalnost alarma za CO P56402 je bila preizkušena v laboratorijih Evropske unije.

 

TEHNIČNE PODROBNOSTI:
 • tip zaznave: detektor CO
 • možnost povezave z drugimi detektorji: ne
 • glasnost signalizacije >85 dB v razdalji 3 m
 • zaščita: IP30
 • napajanje: 2× 1,5 V AA, priloženo
 • delovna temperatura: -10 °C do 40 °C
 • delovna vlažnost: 30–95 %
 • tip instalacije: montaža na steno ali prosto stoječ
 • tip signalizacije: optična in zvočna
 • življenjska doba: 10 let
 • dimenzije: 38 × 120 × 80 mm
 • prodajna embalaža 1 kos, škatlica

Brand

EMOS